Tommy Gjøvaag Nordanger fra Frydenbø Eiendom og Ole Petter Solberg fra Elektroskandia i butikken på Minde

Lokalene på Minde dekket alle Elektroskandias ønsker

Elektroskandia så etter en sentrumsnær lokasjon, som kunne være lett tilgjengelig for deres kunder i proffmarkedet for elektrikere. Da falt valget på Frydenbø Eiendom med lokaler i Minde Allè 35.

Elektroskandia holdt til på Vollane i Eidsvåg tidligere. Der hadde de butikk og kontor, men spredt over to etasjer.

- I nye lokaler på Minde får vi en mer levende butikk enn tidligere. Nå har vi salgsavdelingen og kontorer i en og samme etasje. Det gjør det enklere å samarbeide, og det blir mer liv i butikken, sier salgssjef i Elektroskandia, Ole Petter Solberg.

Elektroskandia er Norges ledende elektro-grossist, og leverer produkter og tjenester til markedene e-verk, industri og installasjon. Proffmarkedene er lokale utsalg/lager beregnet for å betjene de profesjonelle aktørene innen installasjon og integrert logistikk for energiverk og industri.

Lokasjon som pådriver til kundetrafikk

Lokalene på Minde ligger flott til med plassering ved innfartsåren Fjøsangerveien til Bergen, noe som gir en profileringsmulighet og tilgjengelighet av de sjeldne.

- Profileringen mot Fjøsangerveien er unik, med god eksponering for logo. Vi kommer til å bli mer synlige enn det vi har vært tidligere, og tror at trafikken til butikken vil påvirkes i form av hyppigere besøk.

Elektroskandia skal stake en ny vei innenfor butikk og handel for elektrikere, og revitaliserer butikken på Minde. Åpningstidene skal utvides, de vil tilby ett bredere varesortiment og de har laget en bistro i butikken.

- Innerst i butikken vil vi ha en bistro hvor det skal serveres varme boller og kaffe. Det er et spennende konsept vi tester ut for å skape en ny atmosfære. Vi tror og håper at det blir tatt godt imot av våre kunder.

God dialog gjennom hele prosessen 

Elektroskandia hadde fulgt med på utleiemarkedet i nærmere tre år, men hadde ikke helt truffet spikeren på hodet. Lokaler i Minde Allè ble ledige, og Solberg tok selv kontakt med Frydenbø Eiendom for å avtale visning.

- Etter en sightseeing i Kanalveien, la vi merke til at lokalene til Tesla hadde blitt ledige. Jeg ringte Tommy Gjøvaag Nordanger, og spurte om vi kunne få se oss rundt. 20 minutter senere hadde vi visning. Både lokaler, parkering og lokasjon var en innertier for oss, og det gikk slag i slag derfra, smiler Solberg.

Som leietaker hos Frydenbø Eiendom har du muligheten til å være med og påvirke standard og planløsning i ditt leieareal. I de nye lokalene er det bygget syv cellekontorer, både enkle og doble, i tillegg til et stort møterom som også fungerer som spiserom med kjøkken.

- Vi har hatt god dialog med Frydenbø Eiendom gjennom hele prosessen, og er storfornøyde. Et viktig premiss for nye lokaler var parkering under tak, som vil differensiere oss fra konkurrentene. Kundene kan gå tørrskodd inn, handle varene sine, og bære ut i bilen uten å måtte tenke på paraply eller våte klær, legger han til.

Snudde plantegningene 180 grader

Under planleggingsprosessen i vinter, ansatte Elektroskandia en butikkutvikler og innførte endringer i butikkløsningen.

- Midt i prosessen snudde vi plantegningene våre 180 grader, men det var ikke et problem for Frydenbø. De snudde på hælen, tilpasset seg alle våre ønsker og ordnet alt for oss. Hver gang vi har kommet med en utfordring eller endringer, har Frydenbø svart oss med positivitet, og funnet løsningen vi trengte.

Elektroskandia hadde «uoffisiell» åpning av butikken mandag 23. august, og åpningsfest 1. september.

- Lokalene supplerer alle fasiliteter vi hadde ønsket ved en ny lokasjon. Det har vært lett å forholde seg til Frydenbø, noe som har gjort jobben vår mye enklere i ombyggings- og flytteprosessen. Nå gleder vi oss til å komme i mål med åpning, avslutter Solberg.