Shearwaters hovedkontor på plass

Shearwaters hovedkontor på plass i Damsgårdsveien

Verdens største seismikkselskap, Shearwater, er på plass i nyoppussede kontorlokaler hos Frydenbø Eiendom på Damsgård.

- Et strategisk valg, både når det gjelder videre ekspansjon for selskapet og Frydenbøs planer for utvikling av Damsgårdsområdet, sier Benedicte Bjorøy, HR-ansvarlig i Shearwater.

To etasjer i Frydenbø Eiendoms lokaler i Damsgårdsveien 135 er overtatt av godt over 50 ansatte i seismikkselskapet Shearwater. Et representativt hovedkontor som både ansatte og besøkende kan trives i, med mulighet for videre ekspansjon er blant grunnene til at selskapet valgte å flytte inn i kontorlokalene på Damsgård.

 - Vi har doblet antall ansatte i Bergen de to siste årene, og vi teller over 600 land- og sjøansatte globalt. Vi trenger et hovedkontor som gir oss mulighet for vekst. Det har vi fått her, og en god planløsning mellom de to etasjene gjør at disse lokalene passer oss godt, sier hun.Maritime omgivelser med historie

Maritime omgivelser og nyoppussede lokaler som reflekterer selskapets identitet gjør det nye hovedkontoret mer enn verdig verdens største seismikkselskap. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. I forkant av innflyttingen har alt som kan krype og gå av fagfolk gjort en solid innsats, interiørarkitekt inkludert.

 - Når vi skulle finne vårt nye hovedkontor, var det viktig for oss å finne en beliggenhet som reflekterer identiteten vår. Vi får bokstavelig talt hele Bergens innseiling inn i kontorene, i tillegg til utsikt til byen og fjellene, forteller Bjorøy.

 -Det maritime miljøet rundt oss og i bygget ellers, gjør at vi ser frem til å ta imot kunder og forretningsforbindelser fra hele verden, utdyper hun.

 

Hvilke andre faktorer var viktig for dere når dere skulle velge nytt hovedkontor?

 - De ansattes trivsel er selvsagt viktig for oss. God infrastruktur, tilgang til parkering og en bra kantine var viktige faktorer for oss. I tillegg har vi tilgang til treningssenter i underetasjen, som er en bonus for ansatte som har hektiske dager.

Stor tro på området

Frydenbø eiendom har store planer for Damsgårdsområdet, og det har ikke gått upåaktet hen hos Shearwater, som kommer «tilbake» til Frydenbø Eiendom etter et par år i andre lokaler.

 - Vi har stor tro på området. Vi er imponert over de store endringene som har skjedd både på Marineholmen og Solheimsviken, og ser frem til samme satsing på Damsgård. Vi vet at Frydenbø har store planer for området, og vi ser frem til at de blir realisert, sier Bjorøy.

 

Hvordan har samarbeidet med Frydenbø vært?

- Samarbeidet med Frydenbø har vært veldig bra. De har vært med i prosessen fra dag én, og har vært konstruktive og løsningsorienterte, forteller hun. De har i tillegg en serviceorientert driftsorganisasjon som stiller opp og gjør at vi har alt vi trenger på plass i det daglige arbeidet, som tross alt er det viktigste, avslutter Bjorøy.

 

Viktig tilskudd til den maritime klyngen

Damsgård er i stadig utvikling, og Frydenbø Marina har flere leietakere med maritim tilknytning. Eiendomssjef i Frydenbø Eiendom, Jarle Nordanger, er svært fornøyd med å få Shearwater som siste tilskudd til klyngen.

 - Vi er ydmyk og stolt av å bli valgt til å huse verdens største seismikkrederi. En slik stor og seriøs leietaker får oss til å strekke oss langt og i tråd med vår visjon om å levere service i verdensklasse. I samarbeid med leietaker har vi bygget kontorlokaler som vil stå seg i lang tid og forhåpentligvis tiltrekke seg både nye kunder til oss og attraktive medarbeidere til Shearwater, sier Nordanger, som har ledet ombyggingen i lokalene.