Pil Se alle artikler

Smakfullt samarbeid i Frydenbø Marina

Dyrkbart_Frydenbø

Hvem skulle tro - kanskje vi blir selvforsynt i Damsgårdsveien etterhvert?Frydenbø Eiendom har en rekke spennende prosjekter på gang på Damsgård og nå inviterer vi til åpen dag der du kan få høre mer om disse.

Bilde: Dyrkbart. Plantekasser i Damsgårdsveien 135. 

Frydenbø Eiendom har en rekke spennende prosjekter på gang på Damsgård. Du har kanskje sett at plantekassene på takterrassen i 135 bugner over av godsaker? Eller hørt om bien som summer på taket og produserer egen honning samtidig som de bidrar til et rikere økosystem i området? Den grønnmalte kompostmaskinen har du nok gått forbi, og fundert for deg selv - er det soyasaus det lukter? Nå kan du få høre mer om disse prosjektene – og enda flere.

 

Håper på økt engasjement gjennom informasjon

-Det skjer så mye spennende her som både våre leietakere og andre kan ha nytte av Anitaå kjenne til, forteller Anita Rading entusiastisk. Anita har ansvar for renhold i Frydenbø Eiendom og sørger for at vi har det ordentlig og trivelig rundt oss.

-Vi i Frydenbø legger, sammen med gode samarbeidspartnere, til rette for mange gode prosjekter og initiativer, men resultatene kommer kun når vi har våre leietakere og nabolaget med oss.

Bilde: Anita Rading. Fotograf: Trude Brun Wilhelmsen 

Frydenbø inviterer til «åpen dag»

I august arrangeres åpen dag for å informere og engasjere flere i våre spennende prosjekter på Damsgård. Allerede nå oppfordrer vi til å legge inn en påminnelse i kalenderen. Torsdag 22. august mellom klokken 10:30 og 14:30 blir det både stands, foredrag og omvisninger hos Frydenbø i Damsgårdsveien 135. 

-Vi ønsker derfor å vise hva vi gjør og hvorfor vi gjør det, forteller Anita, som tror at når man ser at sortering i personalrestauranten og i kontorlokalet faktisk betyr noe, så vil det øke motivasjon for å sortere.

Compass Group serverer retter med kortreiste urter og grønnsaker fra takterrassen, og har som alltid fokus på reduksjon av matsvinn. Det som måtte være av matrester fra personalrestauranten komposteres og benyttes som jord i plantekassene på vår takterrasse. Her dyrkes både urter og grønnsaker som serveres i kantinen i bygget.

🌱Lurer du på hva vi dyrker i plantekassene? Vil du ha noen gode tips til dyrking20240516_103100
på hjemmebane? Eksperter fra Dyrkbart og Wikholm kommer og skal lære oss mer om dyrking.
Du kan få bli med på omvisning til dyrkekassene eller en tur innom kompostmaskinen. Du kan få
smake på det som dyrkes her på våre egne terrasser - rett fra dyrkekassene eller gjennom noe
digg våre flinke ansatte i personalrestauranten lager.Bærekraftskommunikasjon_Katherine-Duarte

📚Forfatter Katherine Duarte, som selv har kontorplass i bygget, er på plass med sin bok; 
Bærekraftskommunikasjon. Fem nøkler som skaper tillit og vekst for din bedrift.
Her kan du sikre deg en signert utgave av boken.

🐝Damsgårdsveiens egen birøkter, Vegard, fra Bi1, tar med seg både dronning og honningIMG_9838_Bier
og inviterer også til et foredrag om biers liv, deres arbeid med pollinering og viktigheten av dette.
Det legges ut et honningbrett fra egne bier i personalrestauranten som man kan forsyne seg av med skje.

Prosjekt Føniks Frydenbø Eiendom♻️Frydenbø Eiendom vil også være til stede og fortelle om ombruksprosjekt Føniks, der ambisjonen er en totalrehabilitering av Damsgårdsveien 127 med visjon om 100% gjenbruk og ombruk av materialer.


Ps. Foredraget om bier (kl. 13:30-14:30) finner sted på møterom Dampen, og vil du sikre deg plass kan du registrere deg på denne linken. Resten av aktivitetene krever ingen påmelding, men legg gjerne tidspunktet i kalenderen allerede nå.